Publicat pe Un comentariu

Beneficiile unei cădițe de duș

Este posibil să nu fi luat în considerare ideea de cădiță de duș până acum.De ce să nu faci un duș fără tavă? Adevărul e că ai nevoie de o tavă de duș. Nu este vorba doar despre a te asigura că baia arată bine , sau despre a vă putea impresiona vecinii și să le spuneți că ați făcut câteva îmbunătățiri. Este vorba despre a fi practic. Este vorba despre a te asigura că faci lucrurile în mod corespunzător. Iată câteva beneficii de top ale unei cădițe de duș și de ce ai nevoie de ea.

1.Scurgerile de apă sunt o mare bătaie de cap

Un rol important al cădiței de duș fie că este vorba de una dreptunghiulară una pătrată – este prevenirea scurgerilor de apă. Este ceva normal ca apa să se scurgă pe oriunde își găsește cale și este foarte greu pentru a opri apa odată ce a găsit o cale de scurgere. O tavă de duș asigură că apa curge acolo unde ar trebui să curgă. De fapt, cădițele de duș, în special cădițele dreptunghiulare de duș sunt proiectate astfel încât să manipuleze direcția în care merge apa. Pe măsură ce faceți duș, înclinarea tăvii te asigură că apa ajunge imediat la scurgere.

2.Cădițele de duș sunt ușor de instalat

Instalațiile de baie tind să fie dificile din cauza limitărilor de spațiu. Cu toate acestea, cădițele de duș vin în diferite dimensiuni, forme și modele și au fost fabricate cu o instalare ușoară în minte. Cu atât de multe tipuri de tăvi de duș pe piață, este greu de crezut (aproape imposibil) că nu există o cădiță de duș perfectă pentru fiecare persoană. Indiferent de stil sau model, sau indiferent de buget, există sigur o cădiță de duș care se potrivește nevoilor tale și este ușor de instalat.

3.Economisirea timpului și a banilor

În loc să vă remodelați întreaga baie (sau cel puțin o bună parte din ea) pentru a vă adapta la cerințele dușului, este mult mai practic să instalați o cădiță de duș care să se potrivească nevoilor tale. Nu numai că economisești forță de muncă și timp, dar economisești și o mulțime de bani. Nu este doar elegant și practic, este, de asemenea, economic.

Totul este o chestiune de a te asigura că poți face ceea ce dorești să faci cu cât mai puține probleme posibil – în acest caz, este o chestiune de a te asigura că poți face un duș în timpul liber fără a fi nevoie să îți faci griji cu privire la restul băii. Tava de duș oferă o mulțime de avantaje și am menționat doar trei dintre ele .

Publicat pe Lasă un comentariu

Cădiță de duș sau vană?

În ultimele decenii, obiceiurile de igienă personală au evoluat: am trecut de la a face două sau trei băi pe săptămână la a avea o îngrijire zilnică. Din acest motiv astăzi, când ne gândim la reformarea sau construirea unei case, trebuie să luăm în considerare influența diferiților factori de acum ceva timp. Atunci când proiectați o baie , puneți aproape inevitabil întrebarea: Cadiță de duș sau cadă? Dacă nu știți ce să alegeți, acordați atenție următoarelor puncte importante de luat în considerare înainte de a lua această decizie.

Timp

În zilele noastre, trăim împotriva blocajului: ne trezim devreme pentru a ne împrospăta repede, a pregăti micul dejun și a pleca de acasă. Dușul a devenit un element convenabil de utilizat zilnic. Dar cui nu-i place să facă o baie relaxantă din când în când?

Spaţiu

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le analizați atunci când alegeți între cădiță de duș sau cadă este spațiul disponibil pe care îl aveți în baie . Cădițele de duș se adaptează mai ușor la spații mici și la orice fel de distribuție. Dacă dimensiunile băii limitează alegerea, este posibil să se decidă între toate tipurile de dimensiuni, culori, modele, forme etc.

Funcționalitate

Având în vedere faptul că toaleta este folosită zilnic, confortul a devenit unul dintre principalii factori de luat în considerare. Poziția cădiței de duș la nivelul solului o fac un loc accesibil și foarte potrivit pentru această problemă . Cu atât mai mult cu cât oamenii îmbătrânesc și pierd mobilitatea.

Proiectare

Este de netăgăduit că o cadă de baie este foarte atractivă din punct de vedere decorativ. Putem găsi multe stiluri și combinații: de la cele mai moderne și minimaliste la cele care ne amintesc de trecut. Pentru varietatea sa largă de alternative, acestea sunt elemente interesante pentru proiectarea băii tale .

Economie și ecologie

Fără îndoială, preocuparea pentru mediu și conștientizarea crescândă a durabilității planetei care au apărut în ultimii ani, au devenit motive care au afectat schimbarea tendințelor. Gestionarea resurselor limitate disponibile pe Pământ, inclusiv apa, și economisirea de energie sunt aspecte foarte apreciate în zilele noastre. Conform mai multor studii, a face un duș în loc de o baie înseamnă o mare economie de apă și astfel, ne simțim mai bine ajutând la protejarea acestei resurse limitate.

Publicat pe Lasă un comentariu

Cum să alegi cădița de duș perfectă

Cădițele  de duș sunt o parte esențială a oricărei cabine de duș. Având o diversitate atât de mare din care puteți alege, poate fi dificil să vă hotărâți  care este cea mai bună pentru dumneavoastră. 

La Imperma avem disponibile trei tipuri principale de cădițe de duș, inclusiv Cădiță de duș Dalia  , Cădiță de duș Serena  și Cădiță de duș Gloria  realizate dintr-un compus de rășină amestecat cu marmură minerală și acoperit cu un strat de gel-coat.  Deci tot ce trebuie să faceți este să alegeți o dimensiune și să alegeți culoarea care poate fi :alb, crem, grafit sau gri. 

Iată o prezentare generală a tipului de cădițe de duș disponibile și a lucrurilor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o nouă cădiță.

1.CUM SĂ ALEGI CEA MAI BUNĂ CĂDIȚĂ DE DUȘ

Atunci când alegeți o cădiță de duș, va trebui să vă asigurați că se potrivește cu dimensiunea și forma cabinei de duș pentru a vă asigura o potrivire perfectă și pentru a preveni scurgerile. Gândiți-vă la ce formă se potrivește cel mai bine și la baia dumneavoastră. Dacă aveți o baie mică, este o idee bună să alegeți o cădiță de duș cu economie de spațiu, dar pentru o baie mare, poate doriți să alegeți o cădiță de duș dreptunghiulară și să o combinați cu o cabină de duș.

Poate doriți să păstrați lucrurile curate și simple cu o cădiță de duș albă sau să creați o senzație naturală, cu o cădiță de duș cu efect de aderență, deci gândiți-vă la aspectul general pe care doriți să îl obțineți.

Ce tip de pardoseală de baie aveți? Acest lucru va determina modul în care puteți instala tava de duș. Este posibil să trebuiască să ridicați tava de duș de pe podea cu un set de picioare pentru a ușura instalațiile sanitare pe podeaua de beton. Dar dacă podeaua este potrivită, tava poate fi montată direct deasupra pentru un finisaj mai elegant și mai rațional.

2.FORME ȘI DIMENSIUNI ALE CĂDIȚEI DE DUȘ

Cădițele de duș vin într-o varietate de forme și dimensiuni pentru a se potrivi cu cabina de duș aleasă. Iată principalele forme ale cădițelor de duș și dimensiunile în care sunt disponibile.

a.       Cădițe de dus dreptunghiulare

Cădițele  de duș dreptunghiulare oferă cel mai mult spațiu și sunt utilizate cu uși de duș glisante sau cabine de duș. La Imperma puteți găsi cădițe dreptunghiulare cu dimensiuni cuprinse între 70x100cm și 100x180cm.

b.      Căzi de duș pătrate

Cădițele  pătrate de duș sunt o opțiune versatilă, deoarece pot fi utilizate cu o gamă de uși de duș, cum ar fi pivot și bi-fold, făcând această formă ideală pentru băi mai mici. Avem cădițe de duș pătrate cu dimensiuni cuprinse între 70x70cm și 100x100cm.

Publicat pe Lasă un comentariu

Diferențele dintre cădițele de duș standard și cele personalizate

Ați decis să renovați baia în 2020? Este momentul să vă documentați despre tăvile de duș care sunt disponibile pe piață. În ceea ce privește tipul de fabricație, vă veți întreba ce este mai bine, dacă să alegeți tăvi de duș standard sau personalizate. Caracteristicile băii dvs., în special dimensiunile și pardoseala, sunt cele care vor avea ultimul cuvânt în ce privește alegerea făcută.

Dacă alegeți să schimbați cabina de duș veche cu una nouă sau doriți să-i dați un stil diferit sau dacă ați decis să eliminați cada și să puneți un duș, următorul pas este să cumpărați o cadă de duș personalizată.

Majoritatea producătorilor au modele care sunt produse într-un număr de culori și dimensiuni, astfel încât pot fi încorporate în orice tip de baie și spațiu.

Pe de altă parte, băile cu podele neregulate, colțuri sau stâlpi care pot condiționa forma sau grosimea căzii de duș sunt de asemenea frecvente în case sau apartamente. Pentru aceste cazuri, căzile de duș personalizate sunt marii aliați. Linia Personalizata de la Imperma creează cădite de duș personalizate, care se potrivesc nevoilor tale.

Una din principalele diferențe între căzile de de duș standard și personalizate este că cele produse în funcție de cerințele clienților permit să fie modificate toate aspectele căzii de duș, cum ar fi culoarea, textura, poziția scurgerii, tipul grilei, grosimea, dacă va avea un cadru sau nu …

Publicat pe Lasă un comentariu

De ce să alegi o cădiță de duș cu umplutură minerală

Motivele pentru care vă recomandăm cu încredere și profesionalism schimbarea căzii obișnuite cu o cădiță de duș cu umplutură minerală le vom prezenta in rândurile următoare.

Motivul principal pentru trecerea de la tradiționala cadă aflată in majoritatea caselor din România la o cădiță de duș este siguranța oferită, noile cădițe de duș fiind deja pregătite cu tratamente antiderapante de înaltă securitate.
Importantă este de asemenea economisirea apei reci și calde (cu costul suplimentar de lumină sau gaz), deoarece se folosește mai puțină apă la duș decât la cada tradițională .

Un alt factor de luat in considerare atunci când optați pentru o cădiță de duș este instalarea mai ușoară a acesteia față de cada de baie. Cădițele de duș pot fi adaptate cu ușurință spațiilor mici sau zonelor complicate cu diverse obstacole.

Din punct de vedere estetic cădițele de duș generează impresia de spațiu mai mare față de cada tradițională.

Din punct de vedere al igienei, cădițe de duș cu finisaje antibacteriene reprezintă un mare plus și face mai dificilă apariția bacteriilor și respectiv a îmbolnăvirilor din cauza micozelor.

Un alt factor este timpul limitat pe care îl avem fiecare dintre noi în ziua de azi din acest motiv majoritatea decidem să facem trecerea la o cădiță de duș, cada tradiționala pierzându-și utilitatea .

Nu in ultimul rând prețul unei cădițe de duș în comparație cu cel al unei căzi de baie este cu mult mai mic, ceea ce face să fie un avantaj luat in considerare împreuna cu celelalte descrise mai sus.

Toate acestea fac din cădițele de duș o opțiune excelentă atunci când vine vorba de schimbarea aspectului băii și îmbunătățirea tuturor condițiilor sale. Așadar prin intermediul cădițelor de duș dorim să vă facem viața mai ușoară și mai confortabilă.

Vă invitam să aruncați o privire pe site-ul nostru unde veți găsi o gamă largă de cădițe de duș la un preț foarte accesibil și cu o garanție de 5 ani pentru toate cădițele de duș.

Publicat pe 2 comentarii

Siguranța cădițelor de duș antiderapante

Dacă nu doriți să alunecați în baie, cel mai bine este să pariați întotdeauna pe siguranță, și, în cazul băii dvs., veți face acest lucru dacă alegeți cădițe de duș antiderapante. Puteți elimina riscul de alunecare cu cele mai bune cădițe de duș din rășini minerale de pe piață.

Căzile de duș din ceramică sau porțelan, deși sunt în mod tradițional cele mai populare și mai ieftine, nu sunt cele mai recomandate dacă doriți rezistență la alunecare. Căzile de duș din rășini și umpluturi minerale sunt cele mai recomandate atunci când căutați o suprafață antiderapantă. Compus din polimeri reticulați de înaltă calitate și umpluturi minerale, stratul de gel oferă o suprafață antiderapantă chiar și pe texturi netede.

Care sunt avantajele platourilor de duș Imperma?
– Rezistență mare la schimbările de temperatură, la efectele directe ale soarelui sau la hidroliză (descompunerea substanțelor organice prin acțiunea apei).
– Protecție împotriva bacteriilor și curățare ușoară.
– Rezistență chimică mare.
– Evacuarea mai bună a apei.
– Design finisat mat și efect decorativ deosebit.

Publicat pe Lasă un comentariu

Instalarea și întreținerea cădițelor de duș

Pentru o instalare perfectă a cădiței de duș, este necesar să se creeze o suprafață de sprijin omogenă pe întreaga dimensiune a cădiței cu ajutorul mortarului și să se lase să se întărească în perioada indicată de fabricant.

Plasați supapa și conexiunea la scurgerea apei uzate. Diametrul nu va putea fi mai mic de 40 mm. Pentru o evacuare optimă, creați o pantă de 1 cm pe metru linear între poziția supapei și scurgere. Păstrați garnitura și inelul de montare pentru o instalare ulterioară. Se va lăsa spațiul necesar pentru instalarea instalației sanitare și a supapei de scurgere.

Cădița nu va evacua dacă este instalat un alt tub colector CU sifon, în acest caz recipientul trebuie scos din interiorul supapei.

Înainte de a proceda la faianțare și înainte de a pune orice tip de material pe aceasta, instalatorul va trebui să verifice instalarea corectă și să controleze dacă cădița evacuează corect.

În cazul în care nu se face corect această verificare, FABRICANTUL nu se va face responsabil pentru cheltuielile rezultate din înlocuirea cădiței, a paravanelor sau a ceramicii plasate pe cădiță.

Pentru curățarea de rutină, este suficient să clătiți cu apă și să asigurați întotdeauna o ventilație adecvată a băii.

NU amestecați produsele de curățat. Utilizați detergenți lichizi fără amoniac sau substanțe alcoolice. După folosirea oricărui produs de curățare, este necesară clătirea din abundență cu apă și săpun a cădiței pentru a elimina posibilele resturi de produse de curățat.

Evitați orice contact cu lacuri, substanțe de înlăturare a lacului de unghii, solvenți organici, alcooli și acizi.

Utilizați întotdeauna o cârpă moale din bumbac pentru toate operațiile de curățare.

După curățare, asigurați o ventilație suficientă a băii.

Atunci când îndepărtați eventualele resturi de ciment și mortar care au putut rămâne în contact cu cădița de duș, utilizați un dispozitiv de îndepărtare a crustei pentru garnitură. Evitați frecarea directă, deoarece pot fi zgâriate suprafețele cădiței. Respectați întotdeauna instrucțiunile de utilizare ale fabricantului.

Dacă utilizați vopsele de păr, clătiți cădița de duș cu apă și săpun după terminarea dușului.

Pentru a elimina posibilul calcar care poate rămâne încastrat pe cădiță, puteți folosi un anticalcar de uz casnic (tip VIAKAL) amestecat cu apă 1:3 (1 litru “VIAKAL” la 3 de apă) după cum urmează: îndepărtați grătarul de inox al scurgerii și aplicați cu o cârpă umedă pe întreaga suprafață. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, iar după acest timp clătiți cu apă din abundență, având grijă să curățați bine în zonele slab accesibile. Așezați din nou grătarul și clătiți din nou cădița cu apă din abundență.