Publicat pe Lasă un comentariu

Cădiță de duș sau vană?

În ultimele decenii, obiceiurile de igienă personală au evoluat: am trecut de la a face două sau trei băi pe săptămână la a avea o îngrijire zilnică. Din acest motiv astăzi, când ne gândim la reformarea sau construirea unei case, trebuie să luăm în considerare influența diferiților factori de acum ceva timp. Atunci când proiectați o baie , puneți aproape inevitabil întrebarea: Cadiță de duș sau cadă? Dacă nu știți ce să alegeți, acordați atenție următoarelor puncte importante de luat în considerare înainte de a lua această decizie.

Timp

În zilele noastre, trăim împotriva blocajului: ne trezim devreme pentru a ne împrospăta repede, a pregăti micul dejun și a pleca de acasă. Dușul a devenit un element convenabil de utilizat zilnic. Dar cui nu-i place să facă o baie relaxantă din când în când?

Spaţiu

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le analizați atunci când alegeți între cădiță de duș sau cadă este spațiul disponibil pe care îl aveți în baie . Cădițele de duș se adaptează mai ușor la spații mici și la orice fel de distribuție. Dacă dimensiunile băii limitează alegerea, este posibil să se decidă între toate tipurile de dimensiuni, culori, modele, forme etc.

Funcționalitate

Având în vedere faptul că toaleta este folosită zilnic, confortul a devenit unul dintre principalii factori de luat în considerare. Poziția cădiței de duș la nivelul solului o fac un loc accesibil și foarte potrivit pentru această problemă . Cu atât mai mult cu cât oamenii îmbătrânesc și pierd mobilitatea.

Proiectare

Este de netăgăduit că o cadă de baie este foarte atractivă din punct de vedere decorativ. Putem găsi multe stiluri și combinații: de la cele mai moderne și minimaliste la cele care ne amintesc de trecut. Pentru varietatea sa largă de alternative, acestea sunt elemente interesante pentru proiectarea băii tale .

Economie și ecologie

Fără îndoială, preocuparea pentru mediu și conștientizarea crescândă a durabilității planetei care au apărut în ultimii ani, au devenit motive care au afectat schimbarea tendințelor. Gestionarea resurselor limitate disponibile pe Pământ, inclusiv apa, și economisirea de energie sunt aspecte foarte apreciate în zilele noastre. Conform mai multor studii, a face un duș în loc de o baie înseamnă o mare economie de apă și astfel, ne simțim mai bine ajutând la protejarea acestei resurse limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *