Instalarea și întreținerea cădițelor de duș

Pentru o instalare perfectă a cădiței de duș, este necesar să se creeze o suprafață de sprijin omogenă pe întreaga dimensiune a cădiței cu ajutorul mortarului și să se lase să se întărească în perioada indicată de fabricant.

Plasați supapa și conexiunea la scurgerea apei uzate. Diametrul nu va putea fi mai mic de 40 mm. Pentru o evacuare optimă, creați o pantă de 1 cm pe metru linear între poziția supapei și scurgere. Păstrați garnitura și inelul de montare pentru o instalare ulterioară. Se va lăsa spațiul necesar pentru instalarea instalației sanitare și a supapei de scurgere.

Cădița nu va evacua dacă este instalat un alt tub colector CU sifon, în acest caz recipientul trebuie scos din interiorul supapei.

Înainte de a proceda la faianțare și înainte de a pune orice tip de material pe aceasta, instalatorul va trebui să verifice instalarea corectă și să controleze dacă cădița evacuează corect.

În cazul în care nu se face corect această verificare, FABRICANTUL nu se va face responsabil pentru cheltuielile rezultate din înlocuirea cădiței, a paravanelor sau a ceramicii plasate pe cădiță.

Pentru curățarea de rutină, este suficient să clătiți cu apă și să asigurați întotdeauna o ventilație adecvată a băii.

NU amestecați produsele de curățat. Utilizați detergenți lichizi fără amoniac sau substanțe alcoolice. După folosirea oricărui produs de curățare, este necesară clătirea din abundență cu apă și săpun a cădiței pentru a elimina posibilele resturi de produse de curățat.

Evitați orice contact cu lacuri, substanțe de înlăturare a lacului de unghii, solvenți organici, alcooli și acizi.

Utilizați întotdeauna o cârpă moale din bumbac pentru toate operațiile de curățare.

După curățare, asigurați o ventilație suficientă a băii.

Atunci când îndepărtați eventualele resturi de ciment și mortar care au putut rămâne în contact cu cădița de duș, utilizați un dispozitiv de îndepărtare a crustei pentru garnitură. Evitați frecarea directă, deoarece pot fi zgâriate suprafețele cădiței. Respectați întotdeauna instrucțiunile de utilizare ale fabricantului.

Dacă utilizați vopsele de păr, clătiți cădița de duș cu apă și săpun după terminarea dușului.

Pentru a elimina posibilul calcar care poate rămâne încastrat pe cădiță, puteți folosi un anticalcar de uz casnic (tip VIAKAL) amestecat cu apă 1:3 (1 litru “VIAKAL” la 3 de apă) după cum urmează: îndepărtați grătarul de inox al scurgerii și aplicați cu o cârpă umedă pe întreaga suprafață. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, iar după acest timp clătiți cu apă din abundență, având grijă să curățați bine în zonele slab accesibile. Așezați din nou grătarul și clătiți din nou cădița cu apă din abundență.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *